Tanfolyamos úszásoktatás

E-mail Nyomtatás

A hagyományos tanfolyamos úszásoktatás keretein belül 3,5-12 éves korig foglalkozunk gyerekekkel.

Az évet 10x4 hetes turnusokra bontva tartjuk. Egy turnus 10 alkalomból áll, melynek variációi a következők:

hétfő-szerda: csak párban választható!!!

kedd-csütörtök: csak párban választható!!!

Péntek: Heti 1 alkalmas úszásoktatásként, illetve heti 3.napnak is választható!!!

Egy időpontban két képességcsoport úszik egyszerre, mindkettőben 6-6 főt tudunk fogadni.

Módszertanilag a hát-, és gyorsúszás párhuzamos oktatását részesítjük előnyben, erre építjük a későbbiekben a mellúszást, illetve a pillangóúszást.

Tudásszint alapján négy képességcsoportba osztjuk a gyerekeket, törekszünk a minél differenciáltabb oktatásra, a hatékonyabb fejlődés érdekében.

Vízhez-szoktató:

Ezeket a foglalkozásokat a medence szélén leválasztott 80 cm mély, 4x4 méteres részen tartjuk.  Ide azokat a gyerekeket várjuk, akik most ismerkednek az úszás alapjaival. Az oktató mindvégig bent van a gyerekekkel a vízben. Megtanulják a levegővételt és kifújást, a merülést, vízbeugrást, lebegést és siklást hason és háton, úszódeszkával és anélkül, valamint a gyorsúszás és hátúszás lábtempóját. Ezen a szinten a gyerekek megszerzik az alapvető vízbiztonságot. A vízhez-szoktatás során nagy hangsúlyt helyezünk a játékos jelleg erősítésre.


Kezdő:

Itt a medence szélén egy kötéllel leválasztott fél méteres sávban úsznak a gyerekek a medence teljes hosszában (16 méter). Ennél a csoportnál az oktató már nem megy be a gyerekekkel a vízbe. A fal mellett végzett gyakorlatok mellett megtanulnak vízbe ugrani, majd a medence hosszában úszni úszódeszkával, eleinte csak lábtempóval.  Ezután térünk át a kartempók oktatására először hátúszásban, majd gyorsúszásban, deszkával illetve deszka nélkül, valamint a gyorsúszás levegővételét is itt tanítjuk. A képességcsoport célja, hogy mindkét úszásnemben minél tökéletesebben ússzanak a gyerekek. A fél méteres sávnak köszönhetően a gyerekek bármikor meg tudnak kapaszkodni mindkét oldalon, ezzel nagyobb biztonságérzetre tesznek szert. Az úszás itt csak az egyik irányba történik, visszafelé a parton sétálnak, így nem terheljük őket túl, lehetőségük van pihenni.


Félhaladó:

Azok a gyerekek kerülnek ide, akik már teljes biztonsággal úsznak a mélyvízben, és végi tudják úszni megállás nélkül a 16 métert hát-, illetve gyorsúszásban. Itt tökéletesítjük a gyors-, és hátúszást, összehangoljuk a kar- és lábtempót, illetve a mellúszást is itt tanítjuk. Kezdetben nem úsznak még oda-vissza 32 métert, 16 méternél pihenőt tartunk, fokozatosan térünk át a hosszabb, folyamatosabb úszásra. Fokozatosan megismertetjük őket a delfin lábtempóval is.


Haladó:

A haladók már folyamatosan úsznak megállás nélkül több hosszon keresztül gyors-, hát-, és mellúszásban, egyre növekvő terhelés mellett. A cél, hogy a kisebb technikai hiányosságokat kijavítsuk, de már terhelést is adjunk. A delfin lábtempó mellé bekapcsoljuk a pillangóúszás technikájának oktatását, illetve a rajtok és fordulók oktatását is.


Alapvető filozófiánk, hogy a hozzánk járó gyerekeket magas szakmai színvonalon, játékos foglalkozások keretében tanítsuk,hogy örömmel jöjjenek minden foglalkozásra, és olyan úszástudásra tegyenek szert, melyet egész életükön át használni tudnak.

Elérhetőségek

Bácsalmási Gábor

elnök, kosárlabda vezetőedző

Telefon: 06-20/93-43-873

E-mail: bacsalmasigabor@herceghalmise.hu


----------------------------------------------------

Pécsi Andrea

úszóiskola-vezető

Telefon: 06-70/70-40-530

E-mail: pecsiandrea@herceghalmise.hu


Herceghalmi Sportegyesület adatai

Adószám: 18001013-1-13
Bankszámlaszám: CIB bank 10702332-49931002-51100005
Cím: 2053 Herceghalom, Liget utca 2. II/1.

TAO

Közhasznúsági jelentés

Üzenet küldése