Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás

Budaörsi Kistérség Sportegyesület - BKSE. Évekig így ismert bennünket mindenki a környéken. Miután családostul Herceghalomba költöztünk, és tevékenységi körünk a kosárlabda mellett folyamatosan bővült, előbb az úszással, majd a focival, valamint az egyesületünkben sportoló gyerekek döntő többsége is herceghalmi, úgy gondoltuk ideje váltani. Több, mint egy éves várakozás után, idén tavasztól végre hivatalosan is Herceghalmi Sportegyesület (HHSE) lettünk, és így már minden versenyen büszkén képviselhetik gyermekeink kicsiny településünket.

A tevékenységünk tehát nem, csak a nevünk változik ősztől. Az egyesület 5 éve alakult, a kezdeti kosárlabda mellé, három éve kapcsolódott be az úszás, és két éve a labdarúgás, összesen több mint 200 gyereknek biztosítva ezzel sportolási lehetőséget. Folyamatosan törekszünk a fejlődésre, és a felmerülő igények kielégítésére. Csak, hogy néhányat említsünk: minden év végén már 4 hét labdás táborral, és 4 hét úszó intenzív tanfolyammal várjuk a gyerekeket;  a tavalyi tanévben kosárlabda csapatunk már 4 bajnokságban indult;  minden évben támogatjuk sporteszközökkel a helyi óvodát és iskolát; minden évben minden sportágban 2 fő szociálisan rászoruló családok gyermekei számára biztosítunk ingyenes sportolási lehetőséget;  bekapcsolódtunk a helyi iskolai testnevelés órákba épített úszásoktatásba;  és igyekszünk a felnőttek igényeit is kielégíteni, az úszóiskola keretein belül felnőtt úszásoktatással, és aquafitnessel várjuk vendégeinket, tavasszal pedig futóklubunk is megalakult.

Ez utóbbi szervezését ősztől nagy erőkkel szeretnénk folytatni, hogy összehozzuk és támogassuk azokat, akik hozzánk hasonlóan lelkes amatőrökként településünkön róják az utakat. Szeretnénk elsősorban minél több embert bevonni ebbe az egyszerű, de nagyszerű, költség-, és időtakarékos sportágba, rendszeres közösségi futásokat szervezni, futótársakat találni a napi futásokhoz, összehozni a helyi futókat, új útvonalat megismertetni egymással, az egyesület keretein belül lehetőséget biztosítani kedvezményes nevezésekre, versenyekre csapatokat toborozni és mindezt Herceghalom neve alatt. Mi tavasszal már valamennyi versenyünkön Herceghalmot képviseltük, és szeretnénk, ha ezt minél többen így tennék a jövőben. Több kisebb egyéni verseny mellett, az Etyeki Futóklubbal karöltve körbefutottuk a Balatont, és júniusban sikerült egy korosztályos OB 4. helyet is szerezni településünknek Ironman féltávon (Pécsi Andrea, korcs.: 30-35 év). Aki szeretne kezdeményezésünkhöz csatlakozni, keresse a Herceghalmi Futóklub zárt csoportot a Facebookon!

Ősztől úszóiskolánk is új nevet kap, Herceghalmi Delfinek Úszóiskola leszünk. Az előző évhez hasonló beosztással, továbbra is extra kiscsoportos oktatással (6 fő), szakképzett oktatókkal/edzőkkel, magas szakmai és pedagógiai színvonallal, és családias légkörben várjuk régi és új tanítványainkat.

Az idei évben is nálunk úsznak a Herceghalmi Iskola 4. és 5. osztályos tanulói testnevelés óra keretében heti egyszer, reggeli időpontban. A tavalyi évhez hasonlóan az 5. osztályosok úszását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a 4. osztályosokét viszont Önkormányzatunk finanszírozza majd. Nagy dolognak tartjuk, hogy az Önkormányzat ezt lehetővé tette a helyi gyerekek számára, mivel így felmenő rendszerben nem egy, hanem két évig tanulhatnak úszni ingyenesen.

Kosárlabda csapataink az elmúlt évben 4 különböző bajnokságban indultak. 2003-asaink az Országos Kenguru bajnokságban a budapesti régió 18. helyén, a 2002-esek az Országos Gyermek bajnokságban pedig a 19.-en végeztek. A Pest-megyei bajnokságban a 2001-02-es Gyermek csapat a zárt bajnokságban 2., az 1999-2000-es serdülő csapat pedig 5. lett.

Továbbá fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy évek óta minden évben segítjük a helyi óvodát és iskolát különféle sportszerekkel, a tornaterem és a külső betonos pálya új kosárlabdapalánkjai is az egyesület támogatásából valósultak meg.

Egyesületünk ezúton is szeretne köszönetet mondani azoknak, aki adójuk 1%-ával, illetve társasági adójukkal hozzájárultak működésünkhöz. Ezen bevételek nélkül a folyamatos fejlődés, fejlesztés nem valósulhatna meg, így aki teheti, kérjük a jövőben is támogassa munkánkat.

Elérhetőségek

Bácsalmási Gábor

elnök, kosárlabda vezetőedző

Telefon: 06-20/93-43-873

E-mail: bacsalmasigabor@herceghalmise.hu


----------------------------------------------------

Pécsi Andrea

úszóiskola-vezető

Telefon: 06-70/70-40-530

E-mail: pecsiandrea@herceghalmise.hu


Herceghalmi Sportegyesület adatai

Adószám: 18001013-1-13
Bankszámlaszám: CIB bank 10702332-49931002-51100005
Cím: 2053 Herceghalom, Liget utca 2. II/1.

TAO

Közhasznúsági jelentés

Üzenet küldése